Dela sorgen

Begravning och bouppteckning i centrala Varberg. Personlig service dygnet runt.

Tel: 0340-104 20

Mail: info@manbring.se

Att dela sorgen

Hör av dig till familjen.

När någon du känner har drabbats av sorg - visa ditt deltagande genom att höra av dig till dem. Detta är mycket viktigt och vi märker att för de anhöriga är det en stor tröst att veta att man tänker på dem i deras svåra stund.

Att minnas tillsammans ger kraft att gå vidare. Inget kan vara så tyst och ensamt som efter en begravning... dagarna och veckorna går. Du kan göra skillnad genom att lyfta telefonen och bara fråga hur det går.

Hos oss kan du kostnadsfritt hämta en folder som heter ”Att dela sorgen”

Barnens sorg

När vi drabbas av sorg påverkas även våra barn. Idag menar man att vi ska försöka involvera barnen i sorgearbetet och inte hålla dem utanför.

 

Låt barnen ställa frågor och även bli delaktiga i planeringen. Barn bearbetar sorgen genom att leka, måla och fantisera. Tag gärna med barnen till avskedet och låt dem få lägga ner någonting i kistan, ett gosedjur eller en teckning. I samband med besöket hos oss får ni barnboken ”Min farfar och lammen” utan kostnad.

Länk till boken - Min farfar och lammen

Klädsel

Idag är synen på klädsel ganska fri. Valfri klädsel är ett vanligt alternativ och en bra regel är att klädseln bör vara diskret. Barn på begravning kan bära sina finkläder oavsett färgerna.

 

Vit eller svart slips? Förr var det vanligt att bara de anhöriga bar vit slips och övriga svart men numera kan alla bära vit slips om man så vill.

Blommor

Du kan beställa i valfri blomsteraffär eller hos oss på begravningsbyrån. Vi ser till att blommorna finns på plats i god tid till begravningen. Handblommor till avskedet kan alla ha och det brukar oftast vara en enda blomma t.ex en ros.

Minnesgåvor

Om du har dator kan du genom de olika fondernas hemsidor betala en minnesgåva.

Begravningsbyråerna tar numera inte emot pengar på kontoren enligt bestämmelse från Skatteverket.

 

www.familjesidan.se hittar du dödsannonser och där kan du även lämna en minnesgåva.

 

Om du behöver hjälp är du välkommen att ringa till oss telefon 0340-104 20